Křen houskový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen houskový
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9661 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 214,5mg |
Vláknina | 728,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křen houskový postup přípravy receptu:
1 | Žemle oloupeme, nakrájíme, vložíme do misky, zalijeme horkým vývarem a necháme asi 1/4 hodiny stát. |
2 | Potom je trochu vymačkáme, prolisujeme, přidáme nastrouhaný křen, citrónovou šťávu, sůl, cukr a důkladně promícháme. |
3 | Podáváme k vařenému hovězímu masu. |