Švestková - klevera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková - klevera
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9662 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
1 špetka | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Solamyl |
500 g | Švestky |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 790,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Skořice mletá, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková - klevera postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu, trochu skořice a vaříme cca 15 minut. |
2 | V troše vody rozmícháme škrobovou moučku, vlijeme do omáčky a necháme přejít varem. |
3 | Omáčku dochutíme octem a necháme vychladit. |