Kyprý bramborový sníh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyprý bramborový sníh
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9664 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Celer - nať |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyprý bramborový sníh postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem a celerovou naťí. Ještě horké je prolisujeme na vyhřátou mísu, vytřenou máslem. |
2 | Nakypřený bramborový sníh zakapeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou. |