Smažená bramborová sláma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená bramborová sláma
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9665 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
75% Kalorie 1,480 kcal
Kilojoule 6 192kJ
35% Sacharidy 124 g
135% Tuky 101 g
17% Sodík 333 mg
46% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Domácí bramborová sláma je fajn, smažím ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze, takže je ho více nez 100 ml. A z 1 kg brambor bude určitě více porcí, než jak uvádí recept :-) Doporučuji vyzkoušet. Slámu po usmažení někdy na přání posypu drceným kmínem nebo pepřem.