Zelené noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené noky
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9676 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
2 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 221g |
---|---|
Cholesterol | 763,3mg |
Draslík | 561,0mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené noky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme v mléce. Do mouky vmícháme podušený špenát, sůl, muškátový květ a mléko. Vypracujeme polotuhé těsto které necháme asi půl hodiny odležet. |
2 | Z těsta vykrajujeme noky, vkládáme do vařící, osolené vody a vaříme asi 4 minuty. |
3 | Okapané noky omastíme a podáváme k dušenému nebo pečenému masu. |