Vařené noky z tvarohu a špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené noky z tvarohu a špenátu
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9677 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené noky z tvarohu a špenátu postup přípravy receptu:
1 | Vařený a pokrájený nebo zmrazený špenát zbavíme vody, smícháme s tvarohem a vejci, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou tak aby vzniklo nepříliš tuhé těsto. |
2 | Z těsta tvoříme malé noky, vhazujeme do vroucí, osolené vody a vaříme 6-8 minut. |