Bramborový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s vejci
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9684 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
100 g | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 184g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,4mg |
Vitamín E | 14,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme, spaříme a vymačkáme. Jablka oloupeme, uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. |
2 | Majonézu ochutíme citrónovou šťávou, pepřem, solí a nalijeme na připravenou směs. |
3 | Důkladně promícháme a dle potřeby přichutíme. Povrch posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. |