Recept

Vepřová kýta dušená na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9687
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Pepř černý celý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
100 g Šunkový salám
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

102% Kalorie 2,004 kcal
Kilojoule 8 383kJ
35% Sacharidy 127 g
153% Tuky 115 g
29% Sodík 582 mg
236% Bílkoviny 133 g

Vepřová kýta dušená na pivě postup přípravy receptu:

1

Kýtu otřeme, protkneme klínky salámu, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Kýtu vyjmeme a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 2 dl piva a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme kýtu, koření a dusíme, občas podlijeme výpekem.

2

Když je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme na porce.

3

Z výpeku odstraníme zrnka koření, vmícháme protlak a krátce povaříme.

4

Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Pokrm nepřipravujeme z plzeňského piva, zhořkl by.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept