Vepřová pečeně na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na zázvoru
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 543,6mg |
Draslík | 156,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Maso otřeme, posypeme kmínem a zázvorem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, maso na ní rychle opečeme, podlijeme vodou a ve středně teplé troubě upečeme doměkka. |
2 | Během pečení podléváme výpekem a vodou. |
3 | Dochutíme solí a maso naporcujeme. |
4 | Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky, kompotem nebo zeleninovým salátem. |