Makrela na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela na žampionech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Makrela obecná |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 652,0mg |
---|---|
Cholesterol | 59,6mg |
Draslík | 63,8mg |
Vláknina | 589,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme. |
2 | Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání přidáme máslo, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zastříkneme vodou. |
3 | Do podušených žampionů vložíme porce makrely a dodusíme doměkka. |
4 | Ihned podáváme. |