Vepřové maso na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na rajčatech
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 365,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení maso podléváme. |
2 | Když je skoro měkké, přidáme k němu očištěná nakrájená rajčata, víno a dusíme doměkka. |
3 | Hotové maso nakrájíme, výpek s rajčaty na ně prolisujeme a podáváme s rýží, bramborami nebo těstovinami. |