Vepřové ramínko s kapustou a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ramínko s kapustou a brambory
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
2 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 38g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 317,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ramínko s kapustou a brambory postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, vložíme do vařící, osolené vody a uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na nudličky pokrájenou kapustu, osolíme, trochu podlijeme a nezakryté chvíly dusíme. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme ke kapustě, trochu opepříme, podlijeme vývarem, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a petržel najemno nasekanou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou. |