Vepřová roláda pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová roláda pečená
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
3 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 856,6mg |
Draslík | 413,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová roláda pečená postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, hořčicí a poklademe plátky salámu. Na ně položíme nařídko usmažená vajíčka, posypeme jemně nakrájenou okurkou, zatočíme, ovážeme nití a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. |
2 | Podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme za občasného podlévání doměkka. |
3 | Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Na roládu je nejlepší plát masa z libové plece nebo kýty.