Závitky z vepřového bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z vepřového bůčku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
80 g | Šunkový salám |
600 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 354,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 340,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z vepřového bůčku postup přípravy receptu:
1 | Plátky z vepřového bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu a na kostičky nakrájenou okurkou. Plátky stočíme v závitky, ovážeme nití a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. |
2 | Potom přidáme cibuli najemno nakrájenou, zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Z měkkých závitků odstraníme nítě a výpek dle chuti dochutíme. |
Poznámka
Podáváme s brambory. Při úpravě v tlakovém hrnci plátky podlijeme 3 dl vody a dusíme 35 minut.