Vepřové maso po myslivecku v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso po myslivecku v alobalu
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9698 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
6 ks | Jalovec |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
1 dl | Víno červené |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 202g |
---|---|
Cholesterol | 370,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 97g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Vepřové maso libové, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso po myslivecku v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Koření umeleme v mlýnku. |
2 | Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, namleté koření, osolíme a krátce osmahneme. |
3 | Porce masa položíme na sádlem pomazaný alobal, pokryjeme zeleninou, pokapeme vínem a alobal dobře uzavřeme. Balíčky dáme na plech a pečeme ve středně horké troubě asi 40 minut. |
4 | Podáváme s brambory a brusinkovým nebo jeřabinovým kompotem. |
Poznámka
Vepřové maso může být z kýty, ramínka nebo plece. Koření můžeme použít mleté myslivecké.