Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 97 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Česnek |
20 g | Cibule |
200 g | Játra hovězí |
0,5 g | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
80 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 85,9mg |
Draslík | 895,6mg |
Vláknina | 878,9mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra hovězí, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme. |
2 | Do umleté směsi zamícháme strouhanku, česnek utřený se solí, prosátou mouku a vejce. Směs okořeníme drcenou majoránkou a mletým pepřem. |
3 | Vše dobře promícháme a do vařícího hovězího vývaru zavaříme jako játrovou rýži, noky nebo knedlíčky. |
4 | Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
6 | Játrové noky - vykrajujeme je navlhčenou polévkovou lžící a zaváříme do vývaru. |
7 | Játrové knedlíčky - tvarujeme obvyklým způsobem a zaváříme do vývaru jako noky. |
Poznámka