Jemné křehké vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné křehké vepřové kotlety
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9701 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 78,6mg |
Draslík | 344,0mg |
Vláknina | 71,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné křehké vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme v mouce. |
2 | Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou starnach dozlatova. |
3 | Do tlakového hrnce dáme asi 2 dl vody, vložíme pařník, dáme na oheň a opečené kotlety rozložíme na pařník tak, aby se nedotýkaly vody. Uzavřeme a dusíme asi 20 minut. |
4 | Kotlety pokapeme máslem a podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, rýží a kompotem. |