Vepřové kotlety s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s pomerančem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9704 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 ml | Džus pomerančový |
10 ks | Hřebíček |
125 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
0,3 kávová lžička | Solamyl |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 617,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus pomerančový, Hřebíček, Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Pomeranče, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Z kotlet ořežeme tuk a vyškvaříme ho. Maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, podlijeme vodou a 15 až 20 minut dusíme po obou stranách dozlatova. |
2 | V pomerančovém džusu rozmícháme cukr, škrob, sůl a jogurt, přidáme skořici, hřebíček a pomerančovou kůru, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne hladká omáčka. |
3 | Přecedíme ji, k masu přidáme dílky pomeranče a podáváme. |