Vepřové kotlety s karí a žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s karí a žampióny
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 dl | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 560,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s karí a žampióny postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, u kosti a na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyndáme na nahřáté talíře. |
2 | Na výpeku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, na plátky nakrájené houby, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a podusíme. |
3 | Přilijeme smetanu, víno, kari a ještě chvíly podusíme. |
4 | Výpek se žampióny nalijeme na kotlety a podáváme s rýží nebo brambory. |