Gratinované vepřové kotlety s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované vepřové kotlety s houbami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 148,6mg |
Draslík | 614,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované vepřové kotlety s houbami postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, osmahneme, vmícháme rajský protlak, osolíme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. |
2 | Kotlety vykostíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. |
3 | Vložíme je do gratinovacích misek nebo pekáčku, poklademe podušenými houbami, plátky sýra a zakapeme rozehřátým máslem. |
4 | Zapečeme pod rozehřátým grilem nebo v dobře vyhřáté troubě. |
5 | Podáváme s brambory různě upravenými a zeleninovým salátem. |