Jednoduchý recept

Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9715

Ingredience

4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 dl Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
100 g Šunkový salám

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 881kJ
1% Sacharidy 3 g
41% Tuky 30 g
9% Sodík 171 mg
69% Bílkoviny 39 g

Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem postup přípravy receptu:

1

Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.

2

Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.

3

Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.

4

Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.

5

Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept