Recept

Spaghetti s citronem a bottargou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 9735
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Bottarga
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 926kJ
18% Sacharidy 66 g
21% Tuky 15 g
17% Sodík 340 mg
27% Bílkoviny 15 g

Spaghetti s citronem a bottargou postup přípravy receptu:

1

Kůru z citronů dáme do kastrůlku s vodou a přivedeme do varu.Odstavíme.Kůru nakrájíme na tenké proužky.Dužinu citronu nakrájíme na tenké měsíčky.

2

Na velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme botargu.Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme 5 minut.

3

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k bottarze /sušené jíkry/.Přidáme kapary,majoránku,citronovu kůru a dužinu.Podle chuti osolíme.Lehce mícháme na mírném ohni asi dvě minuty.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept