Spaghetti s citronem a bottargou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghetti s citronem a bottargou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9735 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Bottarga |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Majoránka |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 240,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapary sterilované, Majoránka, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bottarga, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghetti s citronem a bottargou postup přípravy receptu:
1 | Kůru z citronů dáme do kastrůlku s vodou a přivedeme do varu.Odstavíme.Kůru nakrájíme na tenké proužky.Dužinu citronu nakrájíme na tenké měsíčky. |
2 | Na velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme botargu.Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme 5 minut. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k bottarze /sušené jíkry/.Přidáme kapary,majoránku,citronovu kůru a dužinu.Podle chuti osolíme.Lehce mícháme na mírném ohni asi dvě minuty. |
4 | Podáváme horké. |