Ziti s rajčaty a zelenými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ziti s rajčaty a zelenými fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9737 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Omáčka rajčatová |
60 g | Sýr Ricotta |
500 g | Těstoviny Ziti |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 522,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Omáčka rajčatová, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Ziti mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ziti s rajčaty a zelenými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Do dostatečného množství vody dáme vařit očištěné fazolky a po pěti minutách přidáme vařit těstoviny.Vaříme do změknutí.Scedíme a necháme dobře okapat. |
2 | Dáme do vyhřáté mísy.Vmícháme rajčatovou omáčku,ozdobíme solenou ricottou a můžeme podávat. |