Jednoduchý recept

Nádivka mandlová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9740

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
80 g Mandle
0,1 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
350 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
20% Sacharidy 72 g
42% Tuky 31 g
17% Sodík 330 mg
42% Bílkoviny 24 g

Nádivka mandlová postup přípravy receptu:

1

Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.

2

Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, loupané strouhané mandle, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli a nádivku můžeme i více přisladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept