Nádivka mandlová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka mandlová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9740 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
80 g | Mandle |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
350 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 324,8mg |
Draslík | 263,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 353,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka mandlová postup přípravy receptu:
1 | Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme. |
2 | Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, loupané strouhané mandle, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli a nádivku můžeme i více přisladit. |