Jednoduchý recept

Nádivka kaštanová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9741

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
120 g Kaštany jedlé
1 ks Mandle
0,1 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Strouhanka
1 ks Sůl
5 ks Vejce slepičí
350 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 137kJ
24% Sacharidy 87 g
46% Tuky 34 g
4858% Sodík 97 g
45% Bílkoviny 25 g

Nádivka kaštanová postup přípravy receptu:

1

Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.

2

Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.

3

Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept