Nádivka masitá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka masitá
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9742 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Játra krůtí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý celý |
4 ks | Sardelové řezy |
50 g | Slanina vepřová |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
300 g | Telecí plec |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 466,8mg |
Draslík | 703,3mg |
Vláknina | 685,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Játra krůtí, Pepř černý celý, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka masitá postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme, umeleme, játra rozsekáme na drobno, slaninu rozkrájíme na kostičky. |
2 | Vykostěné sardele usekáme a utřeme s máslem a žloutky. Pro lehčí tření přidáme 1,5 lžíce strouhané housky. Přidáme namleté maso, játra, slaninu a okořeníme. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh a strouhanou žemli. |
Poznámka
Namísto telecího masa můžeme použít libové maso vepřové.