Filé dušené v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé dušené v leču
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1000 g | Filé z aljašské tresky |
800 g | Lečo sterilované |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 204,0mg |
Vláknina | 519,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé dušené v leču postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na porce. |
2 | Cibuli nakrájenou na plátky osmahneme na tuku dorůžova, vložíme na ni mírně osolené, pomoučené a opepřené filé a zastříkneme vodou. Přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. |
3 | Nakonec přidáme lečo a vše podusíme. |
4 | Ihned podáváme. |