Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
4 plátek | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 22,8mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 70,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový smažený řízek v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s mlékem, zašleháme vejce, osolíme, vmícháme nastrouhaný sýr a připravíme si řídké těsto. Řízky očistíme, naklepeme, po krajích nařízneme a osolíme. |
2 | Namáčíme je v připraveném těstíčku a smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší a zeleninovým kompotem.
Kdo má rád úpravu masa smažením, tak si pochutná. Udělala jsem jen trochu více těstíčka, to dělám vždy, ať nemusím šetřit :-) Ono záleží, jak jsou velké plátky masa. Smažím ve vyšší vrstvě oleje, tak ho je potřeba více, než uvádí recept. Jde použít i sýr uzený, někdy naklepané plátky masa potřu prolisovaným česnekem, nebo se dá přidat do těstíčka.