Kapr vařený na modro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr vařený na modro
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Kapr obecný |
1 ks | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
0,1 l | Ocet vinný |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
3 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 75,2mg |
Draslík | 850,8mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 87,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr vařený na modro postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut. |
2 | Kapra naporcujeme. Zacházíme s ním velmi opatrně, abychom z něj nesetřeli sliz. Porce rozložíme na plochou mísu, přelijeme je vřelým octem a necháme vařit. |
3 | Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami. |
Poznámka
Pro tuto úpravu kapra se nejlépe hodí kapr bez šupin.