Filé po pražsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé po pražsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 976 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Citrony |
1000 g | Filé z aljašské tresky |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
180 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
200 g | Tuk |
60 g | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 65,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 32,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé po pražsku postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce. |
2 | Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy. |
3 | Ihned podáváme. |
Smažené rybí filé máme rádi, tento recept nezklamal a můžu ho doporučit. Použila jsem ale o hodně více tuku na smažení, než uvádí recept.