Treska vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska vařená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9762 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 68,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska vařená postup přípravy receptu:
1 | Kůži z tresky stáhneme, rybu naporcujeme, osolíme a vložíme do kastrolu. Zalijeme ji do poloviny horkou vodou, přikryjeme a povaříme. Porce poté opatrně obrátíme a dovaříme. Vaříme zhruba 15 až 20 minut dohromady. |
2 | Na sucho opražíme strouhanou housku a pokapeme trochou másla. |
3 | Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světle žluta. |
4 | Na každou porci tresky dáme opraženou housku a osmaženou cibuli. |
Poznámka
Podáváme se smetanovým křenem a vařenými bramborami s petrželkou.