Recept

Bucatini s vejci a artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 9766
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Artyčoky
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
90 g Pancetta
1 špetka Sůl
60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
500 g Těstoviny Bucatini
2 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 297kJ
37% Sacharidy 133 g
25% Tuky 19 g
43% Sodík 863 mg
64% Bílkoviny 36 g

Bucatini s vejci a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájenou najemno a pancetu nakrájenou na tenké plátky orestujeme /asi 5 minut/ve velké pánvi na rozpáleném oleji.Přidáme artyčoky nakrájené na tenké plátky.Předem artyčoky očistíme,zbavíme špičky,tvrdých částí a zkadeřeného vnitřku.Vaříme deset minut.Přidáme suché bílé víno,sůl podle chuti a vaříme 15 minut /dokud artyčoky nezměknou/.

2

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu,scedíme je a přidáme do pánve k artyčokové omáčce.Promícháme a přidáme ušlehané,osolené vajíčko a nastrouhané pecorino.Tři minuty mícháme na silném ohni.

3

Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept