Jednoduchý recept

Ryba pečená na sardeli

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Ryba pečená na sardeli 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 9784
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
1 kg Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
1% Sacharidy 3 g
16% Tuky 12 g
60% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Ryba pečená na sardeli postup přípravy receptu:

1

Z ryby odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

2

U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.

3

V pekáči rozehřejeme máslo, rybu na něj vložíme a během pečení ji často potíráme máslem utřeným se sardelemi.

Poznámka

Rybu podáváme posypanou petrželovou natí s bramborami. Pro tuto úpravu ryby jsou vhodné štiky, kapři, candáti a zmrazené rybí filé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept