Jednoduchý recept

Grilované vepřové řízky s hráškovou oblohou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9787

Ingredience

150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 kávová lžička Koření grilovací
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 plátek Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 447kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 159 mg
3% Bílkoviny 1 g

Grilované vepřové řízky s hráškovou oblohou postup přípravy receptu:

1

Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olejem a necháme odležet hodinu v lednici.

2

Zelený hrášek prohřejeme a necháme okapat. Do rozehřáteho másla zamícháme sůl a jemně nasekanou petrželku.

3

Řízky rozložíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

4

Přendáme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou, pokapeme vypečenou šťávou a obložíme hráškem.

Poznámka

Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo dušenou rýži a kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept