Losos s řeckou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s řeckou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 979 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
1000 g | Losos obecný |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
2 g | Pepř černý celý |
150 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
200 g | Tuk |
50 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Zelenina kořenová |
100 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 655,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Losos obecný, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Tuk, Víno červené, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s řeckou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a opláchnutého lososa nakrájíme na plátky a osolíme. Maso po obou stranách opečeme v tuku a vyjmeme. |
2 | Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nakládanou zeleninu, na kousky nakrájená rajčata a celý pepř. Směs podusíme. |
3 | Potom zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, ocet, cukr a povaříme. |
4 | Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, přilijeme víno, dosolíme a vše dodusíme doměkka. |