Recept

Losos s řeckou omáčkou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 979
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
40 g Cukr krupice
1000 g Losos obecný
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
2 g Pepř černý celý
150 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata
30 g Sůl
200 g Tuk
50 ml Víno červené
500 ml Vývar z hovězích kostí
100 g Zelenina kořenová
100 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 592kJ
4% Sacharidy 14 g
33% Tuky 25 g
73% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Losos s řeckou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného a opláchnutého lososa nakrájíme na plátky a osolíme. Maso po obou stranách opečeme v tuku a vyjmeme.

2

Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nakládanou zeleninu, na kousky nakrájená rajčata a celý pepř. Směs podusíme.

3

Potom zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, ocet, cukr a povaříme.

4

Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, přilijeme víno, dosolíme a vše dodusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept