Vepřová žebírka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9797 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 ks | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 380,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Žebírka na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Dáme je do nahřáté mísy. |
2 | Do výpeku přidáme máslo, zpěníme v něm cibuli nakrájenou nadrobno, zaprášíme moukou, osmahneme, vložíme zeleninu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Žebírka obložíme připravenou zeleninou a podáváme s vařenými brambory. |
Poznámka
Směs zeleniny: mrkev, celer, petržel, hrášek, fazolka, květák.