Jednoduchý recept

Vepřová žebírka s majoránkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 9798
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Křen
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
1% Sacharidy 3 g
27% Tuky 20 g
6% Sodík 116 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vepřová žebírka s majoránkou postup přípravy receptu:

1

Žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme rozemnutou majoránkou.

2

Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek přecedíme.

3

Smetanu rozmícháme s moukou, zahustíme výpek a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme nastrouhaný křen.

4

Omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept