Vepřová žebírka s majoránkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s majoránkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 532,9mg |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 369,7mg |
Vláknina | 536,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Majoránka, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s majoránkou postup přípravy receptu:
1 | Žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme rozemnutou majoránkou. |
2 | Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek přecedíme. |
3 | Smetanu rozmícháme s moukou, zahustíme výpek a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme nastrouhaný křen. |
4 | Omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem. |