Jednoduchý recept

Vepřové maso s tykví a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9801

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
2 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
30 g Tuk
250 g Tykev
500 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
2% Sacharidy 8 g
54% Tuky 41 g
16% Sodík 316 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřové maso s tykví a houbami postup přípravy receptu:

1

V tlakovém hrnci rozškvaříme na proužky nakrájenou slaninu. Zpěníme na ni nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a vše osmahneme. Přidáme koření, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 35 minut doměkka.

2

Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a na tuku je podusíme. Mladou tykev neloupeme, pouze jí nakrájíme na kostky a na oleji opečeme.

3

Udušené houby a opečenou tykev přidáme k měkkému masu, promícháme a krátce povaříme.

4

Podáváme s vařenou rýží, bramborem nebo chlebem.

Poznámka

Místo vepřového masa můžeme použít i hovězí maso a hotový pokrm zalít 1 dl smetany. Místo tykve můžeme použít cuketu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept