Vepřové maso s tykví a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s tykví a houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
2 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
250 g | Tykev |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 494,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Tuk, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s tykví a houbami postup přípravy receptu:
1 | V tlakovém hrnci rozškvaříme na proužky nakrájenou slaninu. Zpěníme na ni nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a vše osmahneme. Přidáme koření, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 35 minut doměkka. |
2 | Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a na tuku je podusíme. Mladou tykev neloupeme, pouze jí nakrájíme na kostky a na oleji opečeme. |
3 | Udušené houby a opečenou tykev přidáme k měkkému masu, promícháme a krátce povaříme. |
4 | Podáváme s vařenou rýží, bramborem nebo chlebem. |
Poznámka
Místo vepřového masa můžeme použít i hovězí maso a hotový pokrm zalít 1 dl smetany. Místo tykve můžeme použít cuketu.