Spaghetti s pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghetti s pancettou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9802 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Chléb konzumní |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
180 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 17g |
Draslík | 204,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghetti s pancettou postup přípravy receptu:
1 | Najemno nakrájený česnek a pancettu nakrájenou na tenké proužky orestujeme dokřupava na pánvi s nepřilnavým dnem.Sundáme z ohně a udržujeme v teple. |
2 | Den starý chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na dvou lžících oleje. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev ke chlebu.Dále přidáme orestovanou pancettu s česnekem,najemno nasekanou petrželku,zbývající olej a nastrouhaný sýr pecorino.Podle chuti osolíme a opepříme,promícháme a můžeme podávat. |