Jednoduchý recept

Perkelt z vepřového masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9803

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso libové
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 506kJ
1% Sacharidy 4 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 59 mg
40% Bílkoviny 23 g

Perkelt z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, odstraníme šlachy a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme maso, osolíme, mírně podlijeme a dusíme.

2

Když je maso poloměkké, přidáme protlak, víno, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka.

3

Nakonec přidáme papriku rozpuštěnou v teplém oleji, zamícháme a krátce povaříme.

4

Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

Do perkeltu můžeme přidat nakrájenou papriku, rajče nebo trochu sterilovaného leča.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept