Perkelt z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perkelt z vepřového masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 40,0mg |
Vláknina | 887,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perkelt z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, odstraníme šlachy a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme maso, osolíme, mírně podlijeme a dusíme. |
2 | Když je maso poloměkké, přidáme protlak, víno, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme papriku rozpuštěnou v teplém oleji, zamícháme a krátce povaříme. |
4 | Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Do perkeltu můžeme přidat nakrájenou papriku, rajče nebo trochu sterilovaného leča.