Rychlý vepřový guláš se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý vepřový guláš se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9806 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 109,1mg |
Vláknina | 958,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý vepřový guláš se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání opékáme. |
2 | Když je maso propečené, vmícháme protlak, pepř, papriku, sůl a vše krátce osmahneme. |
3 | Ve smetaně dobře rozmícháme mouku, nalijeme do masa a cca 3 minuty podusíme. |
4 | Hotový guláš můžeme dochutit špetkou cukru, podáváme s brambory nebo noky. |