Jednoduchý recept

Úhoř pečený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 9807
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Šalvěj sušená
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
1,5 kg Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,042 kcal
Kilojoule 4 361kJ
18% Sacharidy 66 g
88% Tuky 66 g
4887% Sodík 98 g
84% Bílkoviny 47 g

Úhoř pečený postup přípravy receptu:

1

Pokud máme úhoře mladého, nestahujeme jej. Staršího úhoře pověsíme za hlavu, kůži okolo hlavy nařízneme a směrem dolů stáheneme. Následně úhoře nakrájíme na dílky zhruba 6 cm dlouhé, osolíme, posypeme šalvějí a vložíme na rozehřáté máslo. Během pečení úhoře podlijeme vývarem, zakapeme citrónovou šťávou a často poléváme vypečenou šťávou. Na závěr úhoře posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme do červena.

2

Jako přílohu podáváme opečené brambory a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept