Jednoduchý recept

Mořský jazyk pečený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9808

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 ks Mořský jazyk
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 282kJ
1% Sacharidy 3 g
15% Tuky 11 g
20% Sodík 397 mg
84% Bílkoviny 47 g

Mořský jazyk pečený postup přípravy receptu:

1

Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.

2

U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.

3

V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem.

Poznámka

Mořský jazyk podáváme posypaný petrželovou natí, s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept