Mořský jazyk pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk pečený
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mořský jazyk |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 940,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk pečený postup přípravy receptu:
1 | Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. |
2 | U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader. |
3 | V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem. |
Poznámka
Mořský jazyk podáváme posypaný petrželovou natí, s bramborami.