Kapr pečený se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pečený se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 187,1mg |
Draslík | 918,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 400,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pečený se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme a poprášíme paprikou. Pekáček silně vymatíme máslem, vložíme do něj na drobno nakrájenou cibuli a na ni srovnáme těsně naporcovaného kapra. |
2 | Pečeme v troubě zhruba 15 minut, poté přilijeme smetanu smíchanou s moukou a dáme zapéct ještě na 10 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami posypané petrželovou natí nebo s bramborami opečenými a saláty.