Sleď po česku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď po česku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
100 g | Citrony |
100 ml | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
100 g | Rajčata |
1500 g | Sleď čerstvý |
30 g | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 215,6mg |
Draslík | 100,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď po česku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova. |
2 | Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, očištěné žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme citronovou šťávu a jemně nakrájenou pažitku. |
4 | Ryby podáváme přelité šťávou s vložkou. |